În săptămâna 32, volumul sângelui care circulă în corpul tău este cu 40-50% mai ridicat decât înainte de a rămâne însărcinată.

 Acest volum crescut îl ajută pe copil să se simtă confortabil în mediul intrauterin.

Unghiile bebelușului sunt vizibile, iar acesta exersează mișcările respiratorii, chiar dacă plămânii nu sunt complet dezvoltați. Începând din această săptămână, copiii care se nasc prematur au șanse reale de a supraviețui, fără să dezvolte alte complicații.

Micuțul cântărește în jur de 1,7 kg și are în jur de 42 cm înălțime.

De acum, medicul îți va recomanda să vă vedeți la fiecare două săptămâni până la 36 de săptămâni de când îl vei vizita și mai des.

Dacă experimentezi contracțiile Braxton Hicks, ar putea să te ajute următoarele lucruri: încearcă să îți modifici poziția corpului, bea apă, deoarece aceste contracții apar dacă ești deshidratată, fă o baie în apă călduță.

Fă un efort și bea mai multe lichide, consumă alimente bogate în fibre pentru a combate constipația care poate apărea în această perioadă.

De reținut: Încearcă să eviți epuizarea fizică și să te odihnești cât de mult poți. Te simți obosită în perioada asta și nimic nu-ți va face mai bine decât o gură de aer proaspăt sau o oră de somn în plus.