O femeie din Statele Unite ale Americii a dat naștere primului bebeluș în cazul căruia au fost idențificați anticorpii COVID, spun doctorii.

Potrivit The Guardian, femeia, cadru medical din linia întâi, a primit prima doză de vaccin anti-COVID Moderna în ianuarie, la 36 de săptămâni de sarcină.

Cercetătorii au detectat anticorpii COVID și în cazul bebelușului, după ce au analizat sângele din cordonul ombilical la naștere.  

Copilul femeii din Florida este primul caz de nou-născut la care au fost identificați anticorpii COVID după ce mama a primit vaccinul anti-COVID.

Fetița a venit pe lume la trei săptămâni după ce mama ei a primit prima doză de vaccin anti-COVID și nu a avut nicio problemă la naștere.

Identificarea anticorpilor în cazul micuței arată că exită o potențială protecție și o reducere a riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în urma vaccinării în cazul viitoarelor mămici.

Totuși, având în vedere că acesta este primul caz identificat, cercetătorii vor să facă cercetări amănunțite pentru a putea emite o recomandare clară în acest sens.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: